Druhý ročník inovativní soutěže Brewrace se zaměří na pomoc hospodám

13.2.2020 Udržitelnost a odpovědnost

Zefektivnit a zkvalitnit proces čištění výčepních zařízení nebo vymyslet snazší a pohodlnější závoz sudů do hospod a restaurací. To jsou cíle soutěže BREWRACE II – PubTech, jež právě zveřejnila své výzvy na www.brewrace.cz a hledá studenty a technické nadšence, kteří je během čtyřdenního hackathonu dokáží vyřešit. Akci, kterou pořádá Plzeňský Prazdroj,  proběhne 19. – 22. března v pražské multifunkční dílně FutLab. Nejlepší týmy vyhrají pivo na pět let zdarma a možnost podílet se na vývoji prototypu nových zařízení.

Letošní Brewrace je již druhým ročníkem inovativní soutěže, kterou zastřešují odborníci a mentoři z Plzeňského Prazdroje. Zatímco v minulém ročníku měli účastníci z řad studentů a technických nadšenců za úkol přijít s návrhem na konstrukci revolučního výčepního zařízení pro menší provozovny, tentokrát je v hledáčku proces sanitace, tedy čištění pivního vedení v hospodách, a zavážení pivních sudů a zjednodušení manipulace s nimi. „Naším cílem je neustále zlepšovat servis pro naše odběratele, proto jsme se rozhodli zaměřit letošní inovační hackathon na proces sanitace pivního vedení od metodiky až po inteligentní ukazatele aktuálního stavu trubek. Protože právě čisté trubky zásadně ovlivňují výslednou kvalitu piva. Kromě toho se chceme zaměřit na zdánlivě netechnickou zavážku zboží a usnadnit obsluze vykládání sudů. S obojím se totiž provoz zabývá takřka na denní bázi a je zde velký prostor pro inovace, které mohou v konečném důsledku skutečně znamenat velký krok kupředu,“ říká Tomáš Mráz, obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje.

Akce je zaměřená především na studenty a technické nadšence, přihlásit se však může kdokoliv starší 18 let. Stačí vytvořit dvou až pětičlenný tým a registrovat se na webových stránkách soutěže do 3. března. „Soutěžící budou mít během čtyřdenního klání k dispozici mentory z řad odborníků z různých oblastí. Ti jim zodpoví veškeré otázky ohledně zadání a také jim pomohou s konceptem řešení. Cílem je, aby na konci hackathonu představili soutěžící technické koncepty nebo dokonce vlastní prototypy. Nakonec vybere porota týmy, které dostanou možnost dotáhnout projekt do konce, tedy převést svůj nápad do praxe,“ popisuje Petra Krumlová, která má v Prazdroji na starosti inovace.

Tři nejlepší týmy v každé ze dvou kategorií (sanitace a manipulace se sudy) získají pivo na jeden rok zdarma. Z nich porota vybere absolutní vítěze, kteří dostanou příležitost dotáhnout projekt až do konce spolu se specialisty z Plzeňského Prazdroje a navíc získají pivo zdarma na celkem 5 let.

Tiskový mluvčí Plzeňského Prazdroje Zdeněk Kovář je médiím k dispozici na těchto kontaktech: mobil: +420 735 189 368, email: .

Kontaktem pro média ohledně projektu BREWRACE je Leona Daňková z Taktiq Communications: mobil: +420 605 228 810, email: .

  

Poznámka pro editory:

  • Projektem Brewrace – PubTech navazuje na úspěšný pilotní ročník 2019, jehož výsledkem byl prototyp nového výčepního zařízení. Plzeňský Prazdroj nyní otevírá novou oblast inovací – technologie v hospodách budoucnosti. Postupně se chce zaměřit na oblasti, ve kterých je možné zjednodušit a zlepšit každodenní fungování hospod a pomoci jim zefektivnit některé procesy. Inspirován hackathony chce Brewrace podporovat talenty mezi studenty a technologickými nadšenci, kterým není lhostejná kvalita českého piva a českých hospod.
  • Pořadatelem soutěže BREWRACE – PubTech je společnost Plzeňský Prazdroj, a. s. Organizačně projekt zajišťuje společnost Insane Business Ideas s.r.o. Více informací na brewrace.cz.