- Novinky
- Udržitelnost a odpovědnost
- Obchodní výsledky
- Ocenění
- Akce
- Pilsner Urquell
- Gambrinus
- Radegast
- Velkopopovický Kozel
- Birell
- Volba sládků
- Ostatní produkty
Na božsky hořké pivo do Poruby
17.5.2018 RadegastPůvodní hospoda Aura na Opavské ulici ožila. Radikální změnou prošel nejen interiér, který je nově zařízen dle konceptu značky Radegast, ale především celkový servis pro zákazníky. V nově otevřené Radegastovně Aura si teď mohou hosté dopřát špičkově načepované tankové pivo v kombinaci s kvalitní gastronomií v originálním prostředí.
„Záměrem nové Radegastovny Aura, nesoucí stejný název jako původní hospoda, byla snaha majitelů vytvořit místo, kde je zážitek ze správně načepovaného piva a kvalitního jídla ještě navíc umocněn příjemným prostředím,“ říká manažer značky Radegast Marek Grabovský.
„Původně jsme zamýšleli Radegastovnu nastěhovat na jiné místo, ale nakonec jsme zůstali na staré adrese a radikální změnu vzali jako velkou výzvu. Přece jen lidé sem byli zvyklí chodit za poctivou domácí kuchyní,“ vysvětluje Zdenka Schulzová, provozovatelka restaurace od roku 2010 a zakladatelka rodinné tradice v pohostinství.
Ze starého prostoru zůstaly prakticky jen obvodové zdi, jinak se změnilo takřka vše. Nejviditelnější změnou je přestěhování výčepu. Oproti minulosti je nyní výčep přímo naproti vstupu a stal se tak centrem celé hospody.
„Výčep býval vždy v českých hospodách srdcem, host měl výčepního stále na očích a mohl ho pozorovat při práci,“ říká sládek Pavel Zítek a doplňuje, že právě tato sounáležitost s děním u výčepu umožňuje hostům vnímat kvalitu načepovaného piva.
„Hlavním pivem u nás je Radegast Ryze Hořká 12, kterou čepujeme ze čtyř interiérových tanků. Nejčastěji čepujeme na hladinku, ale umíme i pro Radegast tradiční čepování na dva razy. U všech stylů hostům přidáváme i vysvětlení, v čem spočívá jedinečnost každého způsobu čepování,“ vysvětluje individuální přístup personálu k zákazníkům výčepní Michal Langer.
Aby pivo hostům chutnalo, je slavnostní otevření provázeno tradičním křtem výčepu. V Radegastovně Aura se tohoto „pivního rituálu“ ujali, kromě pivovarských odborníků, také vítkovický hokejový obránce Jan Výtisk a náčelník Horské služby Beskydy Radim Pavlica.
Adresa Radegastovny Aura:
Opavská 962/39, 708 00 Ostrava, Tel: 734 722 444, www.radegastovna.cz/aura
Poznámky pro editory:
V pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970. Oblibu si získalo díky své charakteristické výrazně hořké chuti. Nyní je pivovar Radegast součástí společnosti Plzeňský Prazdroj
Pivovar Radegast je vyhledávaným turistickým cílem, který každoročně navštíví téměř 50 tis. lidí. Je součástí projektu Technotrasa, jehož součástí jsou nejvýznamnější památky Moravskoslezského kraje.
Plzeňský Prazdroj v roce 2017 doma a v zahraničí prodal přes 11 milionů hl; domácí výroba činila 7 mil hl, vývoz přes 1,5 mil hl a licenční výroba 2,6 milionu hl. S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2017. Stejné ocenění získala společnost již v roce 2016. V loňském roce navíc Plzeňský Prazdroj dostal zlatá ocenění i za Odpovědný reporting a Strategii diverzity.