Naše strategie trvale udržitelného rozvoje
Naše strategie trvale udržitelného rozvoje je založena na sedmi oblastech – prioritách, ve kterých vnímáme důležitou roli Plzeňského Prazdroje, a ve kterých jsme si stanovili cíle do roku 2020. Každá z dílčích aktivit nám zároveň umožňuje přispět k plnění globálních Cílů udržitelného rozvoje.
Historie
Priority:
Pečovat o historické dědictví, abychom jej v pořádku předali našim potomkům.Úspěch roku 2017:
Zaznamenali jsme rekordní počet návštěvníků v našich pivovarech. Podpořili jsme jízdy historických vlaků do pivovaru v Nošovicích. Zrekonstruovali jsme vlečku k pivovaru ve Velkých Popovicích.
Výhled do roku 2020:
Budeme nadále investovat do zachování historických budov, sbírek a pramenů. A zpřístupňovat naše pivovary široké i odborné veřejnosti.
Suroviny - rozvoj zemědělství
Priority:
Podporovat trvale udržitelné využívání půdy k pěstování pivovarnických surovin.Úspěch roku 2017:
Plných 100 % ječmene jsme nakoupili od domácích dodavatelů. Bezmála 70 % dokonce přímo od pěstitelů. Podpořili jsme výzkumné aktivity v oblasti pivovarnických surovin částkou ve výši téměř 2 milionů korun.
Výhled do roku 2020:
Budeme nadále zachovávat principy odpovědného dodavatele při dodržování maximální kvality. Základními principy spolupráce a partnerství pro nás zůstávají korektní vztahy, dlouhodobost a férovost v nastavování podmínek.
Výroba, balení a distribuce
Priority:
Zajistit zdroje vody pro společné užívání našimi podniky a místním obyvatelstvem. Snižovat množství odpadů a emisí CO2.Úspěch roku 2017:
Oproti předchozímu období jsme snížili spotřebu vody z 3,1 na 2,9 hl na hl piva. Přímou spotřebu energie v našich pivovarech jsme snížili z 92,3 na 78 MJ/hl.
Výhled do roku 2020:
Budeme monitorovat dodávky vody, o kterou se dělíme s místními obyvateli. Do r. 2020 snížíme spotřebu vody na 2,8 hl na hektolitr piva. Budeme nadále usilovat o snižování uhlíkové stopy a směřovat k provozu s nulovým odpadem. Do roku 2020 chceme dosáhnout hodnoty TDE nižší než 88 MJ/hl.
Podpora malých a středních podnikatelů a české pivní kultury
Priority:
Zrychlit sociální rozvoj a růst prostřednictvím našeho odběratelského řetězce.Úspěch roku 2017:
Našich rozvojových a vzdělávacích programů se zúčastnilo přes tisíc hospodských a restauratérů a bezmála 2000 maloobchodníků.
Výhled do roku 2020:
S našimi zákazníky si nastavíme rozvojové plány ohledně směřování jejich byznysu (kvalita provozoven, objemy, služby), které budeme pravidelně vyhodnocovat a společně reagovat na příležitosti ke zlepšení.
Zaměstnanci
Priority:
Být atraktivním zaměstnavatelem, který pečuje o své zaměstnance a rozvoj schopných lidí.Úspěch roku 2017:
Zvýšili jsme o 3 % zastoupení žen ve vedení na současných 33 %. Zdvojnásobili jsme náš příspěvek zaměstnancům na spoření na penzi.
Výhled do roku 2020:
Budeme nadále zvyšovat naši atraktivitu pro potenciální zaměstnance. Budeme pokračovat v rozvíjení odborných a profesních dovedností našich lidí.
Zodpovědná konzumace
Priority:
Usilovat o to, aby se pivo stalo přirozenou volbou pro umírněné a odpovědné konzumenty.Úspěch roku 2017:
Do našich projektů směřujícím k prevenci pití alkoholu dětmi jsme zapojili bezmála milion lidí. To je o 9 % více než v roce 2016.
Výhled do roku 2020:
Budeme se snažit oslovit všechny konzumenty našich piv efektivními komunikačními kampaněmi a partnerskými aktivitami. Jejich cílem bude podpořit umírněnou konzumaci piva.
Mecenášství
Priority:
Být dobrým sousedem v regionech, kde podnikáme.Úspěch roku 2017:
Skrze naše charitativní a grantové programy jsme rozdali více než 6 milionů korun.
Výhled do roku 2020:
Budeme pokračovat v investicích do komunitních projektů, které potřebují naši pomoc.