- Novinky
- Udržitelnost a odpovědnost
- Obchodní výsledky
- Ocenění
- Akce
- Pilsner Urquell
- Gambrinus
- Radegast
- Velkopopovický Kozel
- Birell
- Volba sládků
- Ostatní produkty
Pilsner Urquell představil nový koncept restaurací pro zahraniční trhy
25.9.2023 Udržitelnost a odpovědnostPilsner Urquell představil nové pojetí provozoven, které budou nabízet plzeňský ležák v té nejlepší kvalitě a šířit českou pivní kulturu v zahraničí. Pilotním projektem nového vizuálního konceptu je nově otevřená pražská restaurace Na Čepu v budově Nákupní galerie Myslbek. Jejími charakteristickými prvky jsou originální interiér se symboly značky Pilsner Urquell, jedinečné řešení instalace pivních tanků a chladírenská technologie, která snižuje spotřebu elektrické energie restaurace.
Cílem nového restauračního konceptu je představit značku Pilsner Urquell a aktuální trendy české pivní kultury v zahraničí. Pilotní projekt byl po téměř třech letech příprav nyní slavnostně otevřený v Praze. Restaurace Na Čepu umístěná v Nákupní galerii Myslbek na Ovocném trhu poslouží jako vzor pro další projekty v zahraničí.
„Díky novému konceptu můžeme zákazníkům lépe představit, jakým způsobem chceme značku Pilsner Urquell prezentovat ve světě. Chceme co nejvěrněji přiblížit českou pivní kulturu zahraničním spotřebitelům. Důraz klademe zejména na péči o pivo a jeho servírování. Důležitou roli hraje ale i celkový design provozovny, který by měl umocnit zážitek hostů z plzeňského piva. Značku Pilsner Urquell chceme prezentovat moderně, neotřelým způsobem, který je atraktivní i pro mladší generaci spotřebitelů,“ říká Kamil Růžek, obchodní sládek Pilsner Urquell pro exportní trhy.
Interiér restaurace navrhli designéři agentury Purple ve spolupráci s architektem Janem Boučkem. Tvůrci v interiéru propojili tradiční měděné a dřevěné prvky typické pro plzeňský pivovar s modernějšími, jako jsou neonové dekorace na stěnách. Středobodem restaurace je výčep. Ten je zdoben obklady zelené barvy charakteristické pro značku Pilsner Urquell na míru zhotovenými jihočeskou manufakturou K&K Poker. Měděné prvky použité v interiéru odkazují na varnu v pivovaru, stejně jako kachlíčky, které byly pro tento koncept speciálně navrženy i zhotoveny ve Španělsku. Dřevěná podlaha a stoly pak nesou vygravírovaná hesla a slogany odkazující na Pilsner Urquell a českou pivní kulturu.
Koncept je unikátní i díky nejnovější tankové a chladírenské technologii. V restauraci Na Čepu byly poprvé v České republice instalovány dva dvouplášťové vertikální pivní tanky zavěšené na speciálně připravené ocelové konstrukci. Zajímavý je také centrální chladírenský okruh, na který je napojeno více odběrových míst, například pivní boxy, dochlazování tanků, vodní vany na pivní sklenice nebo lednice. Vedle úspory místa snížilo toto řešení také spotřebu elektrické energie potřebné pro chlazení o zhruba 20 % a nabízí možnost využití odpadního tepla k rekuperaci. Energie z horkých par chladiva v centrálním chladicím okruhu je využita k ohřevu teplé užitkové vody na 40 °C. Rekuperace tak vede k úspoře energií spojených s ohřevem teplé užitkové vody o cca 20 %.
„Spolupracujeme s Plzeňským Prazdrojem už řadu let a vážíme si toho, že jsme se mohli podílet na vzniku nového restauračního konceptu pro pivo Pilsner Urquell v zahraničí. Zkušební provoz a první ohlasy našich zákazníků dokazují, že se design interiéru i technologická řešení povedly. Jsme rádi, že si hosté pochvalují skvěle načepované pivo i nabídku chuťovek a jídel, která nabízíme k plzeňskému ležáku. Věříme, že se i naše jídla postupně stanou součástí tohoto nového gastro konceptu a že si je budou objednávat milovníci piva v různých zemích světa,“ hodnotí nový koncept Jakub Řičica, jeden z majitelů společnosti Gastroterra, s.r.o, která restauraci provozuje.
Ke zdárné realizaci nového konceptu přispěla nemalou měrou i Nákupní galerie Myslbek, v jejíchž prostorách restaurace sídlí. „Přípravě nové restaurace v Myslbeku jsme se věnovali téměř tři roky a dali jsme si na jejím výběru a realizaci velmi záležet. Projekt Na Čepu nás oslovil ve třech směrech. Skvěle doplňuje aktivity našeho významného nájemce – Plzeňského Prazdroje, poprvé v České republice představuje unikátní interiérový design koncept plzeňských restaurací určený pro zahraničí a v neposlední řadě zohledňuje aspekty udržitelnosti, které jsou pro budovu Myslbek důležité. Díky použitým pokročilým technologiím je provoz restaurace energeticky úspornější,“ uvádí Zdeněk Hausvater, ředitel společnosti AEW v České republice, která vlastní Nákupní galerii Myslbek.
Nový koncept nyní nabízí Pilsner Urquell k využití svým zákazníkům v zemích, do kterých je plzeňský ležák exportován. K první zahraniční realizaci dojde pravděpodobně v Německu.
Poznámky pro editory:
Pilsner Urquell
- Pilsner Urquell je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, která je lídrem mezi výrobci piva v regionu střední Evropy.
- Pilsner Urquell se vyváží do více než 50 zemí, patří k předním reprezentantům České republiky a její kultury ve světě.
- Plzeňský Prazdroj neprovozuje ani nevlastní žádné hospody a restaurace (vyjma Hospody Na Spilce v plzeňském pivovaru). To platí i pro konceptové restaurace, kterým dodává vizuální řešení na míru.
- Plzeňský Prazdroj získal v roce 2022 v žebříčku Byznysu pro společnost TOP Odpovědná firma dvě významná ocenění; první místo v kategorii odpovědného reportingu a hlavní cenu Trendsetter mezi velkými firmami.
Nákupní galerie Myslbek
- Myslbek je špičkové multifunkční centrum, které se nachází v obchodním a administrativním srdci hlavního města Prahy. Budova o celkové pronajímatelné ploše 25 000 m2 na oblíbené ulici Na Příkopě nabízí kanceláře třídy A s prestižní adresou a vlastním podzemním parkovištěm, sofistikovanou kolekci módních butiků, obchodů s kosmetikou, bytovým designem a službami a také tři stylové restaurace s kvalitní gastronomickou nabídkou.
- Vlastníkem budovy je akciová společnost Myslbek, jenž je součástí investičního fondu Správu centra má na starosti Cushman & Wakefield.
- Budova byla postavena v roce 1996, v roce 2016 prošla komplexní rekonstrukcí a v roce 2021 získala mezinárodní certifikát environmentální udržitelnosti BREEAM In-Use Gold. Myslbek, pojmenovaný podle tehdejšího pavilonu Sdružení výtvarných umělců a přátel československého umění, vzdává hold tomuto kulturnímu dědictví a pravidelně pořádá umělecké výstavy a kulturní akce.
Gastroterra, s.r.o.
- Jedna ze společností, které vlastní renomovaní pražští restauratéři Jakub Řičica a Jiří Mokrý, kteří se znají 40 let a z toho 20 let společně podnikají. Nejvyšší mezinárodní vzdělání v gastronomii a hoteliérství a bohaté zkušenosti ze zahraničních špičkových restaurací jsou základem jejich úspěšného podnikání v Praze.
- Restauratéři spravují pivnice Šutka a Pod Petřínem a oblíbené restaurace Katr, Demínka a Figo. Letos k nim přibyl podnik Na Čepu v Nákupní galerii Myslbek.