- Novinky
- Udržitelnost a odpovědnost
- Obchodní výsledky
- Ocenění
- Akce
- Pilsner Urquell
- Gambrinus
- Radegast
- Velkopopovický Kozel
- Birell
- Volba sládků
- Ostatní produkty
Prémiový koncept Pilsner Urquell Original Restaurant zakotvil v Hradci Králové. Tankový ležák nabízí restaurace Jachta
1.2.2018 Pilsner UrquellSíť konceptových restaurací Pilsner Urquell Original Restaurant nově zakotvila v Hradci Králové. V centrum města byla pro hosty otevřená zbrusu nová restaurace Jachta. Ta je již jedenatřicátým tuzemským přírůstkem prestižní sítě, jejíž nabídka stojí na špičkovém tankovém ležáku Pilsner Urquell a tradiční české gastronomii.
Jachta je první královéhradeckou restaurací sítě Pilsner Urquell Original Restaurant a doplňuje další dvě východočeské provozovny stejného jména, které slouží hostům v Chocni a Litomyšli. Restaurace je umístěna v historickém Adalbertinu, které je jednou z nejznámějších budov v krajském městě.
„Koncept restaurací Pilsner Urquell Original Restaurant je reprezentantem špičkového piva a také nejlepších gastronomických tradic a je nám ctí, že jsme první v našem městě i okolí. Naší snahou je zařadit se mezi přední adresy na gastronomické mapě Hradce Králové a celých Čech,” říká majitel Jachty Milan Těšínský.
Jak toho chtějí v Hradci Králové dosáhnout? „Vycházíme z prvorepublikového dřevěného interiéru, do kterého vsazujeme kvalitní gastronomii a servis odpovídající věhlasu hlavního piva, Pilsner Urquell. To vše v historickém centru města pulsujícím životem. Přáním celého týmu restaurace je, aby atmosféra naše hosty odpoutala od každodenních starostí, uvedla je do klidu a pohody, aby si tak mohli patřičně vychutnat legendární ležák z Plzně,” konstatuje Milan Těšínský.
Výzdobu restaurace tvoří artefakty a kopie historických originálů. Nechybí obrazy, dobové fotografie, certifikáty, reklamní cedule, které podtrhují bohatou tradici vaření piva v Čechách a proslulost značky Pilsner Urquell. Dominantním prvkem je výčep s měděným krytem, replikou víka pivovarské varné pánve přímo naproti vchodu.
Inspirace první republikou je patrná i na jídelním lístku. Staročeská kuchyně je založená na tradičních receptech, které byly doménou našich babiček, ale oslovují i současné generace.
Restaurace nabízí hostům celkem 150 míst a její součástí je i salonek pro dalších 25 lidí. Otevřeno bude mít sedm dní v týdnu, ve všední dny již od osmi hodin ráno.
Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Jitka Němečková je médiím k dispozici
na těchto kontaktech:
Mobil: +420 731 193 191
Email:
Poznámky pro editory
S celkovým prodejem necelých 11 milionů hektolitrů v kalendářním roce 2016 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2017. Stejné ocenění získala společnost již v roce 2016. Letos navíc Plzeňský Prazdroj dostal zlatá ocenění i za Odpovědný reporting a Strategii diverzity.
(Hradec Králové)