Tankový Radegast na Růžovém pahorku. Další značková restaurace je ve Frýdku-Místku

20.1.2017 Radegast

Růžový pahorek ve Frýdku-Místku je po léta synonymem pro pivo, na které obyvatelé typického sídlištního objektu chodí hned do několika hospod. Nyní si mohou díky nové Radegastovně vychutnat špičkově ošetřený Radegast. Ocení jej především ve spojení s kvalitní gastronomií v originálním prostředí stylové restaurace z konceptu značky Radegast, který má mateřský pivovar v Nošovicích na dohled. 

Že v nové restauraci bude kromě piva v nejlepší kondici i pestrá gastronomická nabídka, bylo spolumajitelům Jiřímu Veverkovi a Janu Kočkovi jasné hned od počátku. Vždyť si dobré renomé v regionu drží pomalu deset let, během kterých začali provozovat například vyhlášenou restauraci Babylón či Spike Restaurant v penzionu La Rosa.

Umístit novou Radegastovnu na Růžový pahorek, do srdce místního sídliště, ale nebylo lehké rozhodnutí. Lokalita se sice mohla pochlubit vysokou spotřebou piva obecně, nicméně v prostředí, které ke kulturní konzumaci mělo daleko. Obyvatelům okolních domů příliš k srdci nepřirostlo díky klubu, který neměl nejlepší pověst. „Snad jsme okolí přesvědčili, že budou mít po ruce dobrou hospodu,“ vysvětluje Jiří Veverka, spolumajitel restaurace.

Koncept Radegastovna je založen na myšlence použití jednotlivých materiálů v jejich „syrové“ až původní podobě, s minimem nutných úprav a přidaných dekorací. Materiál zde působí sám o sobě. Výrazný prvek tvoří socha boha Radegasta v nadživotní velikosti, která je umístěná před kamennou stěnou. Bůh shlíží na hosty a společně s výčepem vévodí celému prostoru. Ryze přírodní materiály, dřevo a kámen, se tu snoubí s ocelovým plechem, který vzniká zase lidskou činností.  Pojetí interiéru vytváří pocit sounáležitosti s celou hospodou a děním v ní, zejména díky výčepu, který je centrem a srdcem restaurace. Současně je ale ponechána i možnost intimity pro oddělené společnosti. Posuvné prosklené plochy umožňují vytváření salonků pro nejrůznější příležitosti. Až na jedinou – kouření. Celá restaurace je nekuřácká.

Hosté mají k dispozici přes stovku míst v různých typech sezení, od klasických židlí, přes vysoké sezení až po masivní lavice s koženým polstrováním. Hlavním pivem je Radegast Ryze Hořká 12, který čepují z tanků. Všechny čtyři tanky jsou vystavené v proskleném zachlazeném boxu, kde ve večerních hodinách lákají k ochutnávce díky elegantnímu nasvícení. Na čepu mají také ležák Pilsner Urquell, každý měsíc jiný pivní speciál z programu Volba sládků Plzeňského Prazdroje a nealkoholický Birell.

O gastronomickou část se stará tým vedený šéfkuchařem Robertem Cichym. Jejich doménou je klasická česká kuchyně v modernějším pojetí. Ve stálé nabídce najdete zejména pokrmy, které jsou dlouhodobě k pivu nejžádanější, od grilovaných vepřových kolen až po žebra. Do klasické hospody ale patří i dobrý guláš a svíčková na smetaně s domácím knedlíkem.

 

Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Jitka Němečková je médiím k dispozici na těchto kontaktech:
Mobil: +420 731 193 191
Email:  

Poznámky pro editory

  • S celkovým prodejem téměř 10 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2015 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj, a.s., oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2016 pořádané platformou Byznys pro společnost.

(Frýdek-Místek)