- Novinky
- Udržitelnost a odpovědnost
- Obchodní výsledky
- Ocenění
- Akce
- Pilsner Urquell
- Gambrinus
- Radegast
- Velkopopovický Kozel
- Birell
- Volba sládků
- Ostatní produkty
V olomoucké „trojce“ je jedničkou Kozel
23.5.2016 Velkopopovický KozelKde se daří Kozlovi nejlépe? Uprostřed zeleně, nicméně Kozel Velkopopovický se rád usazuje i v centrech našich měst. V Olomouci našel ideální spojení, s centrem města na dohled, a přesto v parku v nově otevřené Kozlovně M3, značkové restauraci Velkopopovického Kozla v ulici 17. listopadu.
Nová Kozlovna je nepřehlédnutelná díky už z dálky svítícímu logu Velkopopovického Kozla na střeše třípodlažního víceúčelového komplexu. Předznamenává tak novou éru těchto prostor. Místní znalci si pamatují, že tam, kde je nyní Kozlovna, bývala hospoda. Předcházející provoz ji ale značně poznamenal, takže rekonstrukce byla na pořadu dne. „Byla opravdu generální,“ říká majitel Zbyněk Václavík.
Proč si provozovatelé vybrali právě koncept Kozlovna? „Kozlovnu jsme chtěli jako určitou alternativu pro hosty naší již zavedené Restaurace a vinárny M3, kde máme na čepu tankový ležák Pilsner Urquell. Je to mladší sestřička M trojky. Chceme tak dát šanci i těm, kteří vítají podobnou gastronomickou nabídku jako ve „staré“ restauraci, ale s jiným pivem. Myslíme si, že Velkopopovický Kozel 11 čepovaný z tanků se k naší nabídce ideálně hodí,“ soudí Zbyněk Václavík.
Kozlovna přináší atraktivní prostředí pro oblíbené pivo. Hned po vstupu do Kozlovny nelze přehlédnout originální výčep, po kozlovsku zasazený do dřeva. Na výčep je vidět ze všech částí restaurace, jak bývávalo zvykem v českých hospodách. Na tuto tradici Kozlovna směle navazuje a host má na očích výčepního, který mu pivo připravuje.
Na čepu mají nejen tankového Velkopopovického Kozla 11, ale také Velkopopovického Kozla Černého a nealkoholický Birell. Právě Birell přijde vhod lidem aktivně trávícím volný čas v nejbližším okolí restaurace, od běžců, in-line bruslařů, cyklistů až po lidi na procházce. Na pípě rovněž střídají každý měsíc úplně nové pivo při akci Volba sládků a hostům tak nabízí ojedinělý zážitek a zcela nové chutě piva.
Šéfkuchař Jiří Šívr s týmem připravuje pokrmy především poctivé české kuchyně z domácích surovin, ale jsou připravení i na vyznavače jiných chutí. Jejich klientela je totiž velice různorodá, od štamgastů, přes kolemjdoucí za odpočinkem a zábavou až po studenty, kteří v blízkém sousedství bydlí a studují na několika fakultách univerzity.
Kozlovna disponuje 100 místy, dalších 40 je k dispozici na venkovní zahrádce s výhledem do parku a na tenisové dvorce.
Tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Judita Urbánková je médiím k dispozici na těchto kontaktech:
Mobil: +420 724 617 219
E-mail:
Poznámky pro editory:
- První várka piva byla ve Velkopopovickém pivovaru uvařena 15. 12. 1874 a o rok později již bylo vystaveno (uvařeno a prodáno) 18 000 hl piva. Již po několika letech se pivovar stal třetím největším v zemi. Proslulá byla zejména výroba silného tmavého piva. Velkopopovický pivovar je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.
- Návštěvníci pivovaru se mohou těšit na prohlídkovou trasu, která představuje zajímavou a zábavnou formou historii i současnost pivovaru a jeho okolí. Součástí prohlídky je i ochutnávka v ležáckém sklepě a živý maskot pivovaru – kozel Olda.
- Pivovarský Kozlí obchůdek s dárkovými předměty nabízí návštěvníkům široké spektrum zajímavých dárků s pivní tematikou.
- Přímo v areálu pivovaru se nachází restaurace Velkopopovická Kozlovna. Restaurace nabízí českou kuchyni a široký sortiment čepovaného piva – zejména vynikající Velkopopovický Kozel 11° čepovaný přímo z pivních tanků.